Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

Monori Pincefalu, Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál
Főzőverseny két helyszínen is

Mivel idén a Monor Környéki Strázsa Borrend energiáit a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje nevű rendezvény megszervezése köti le, ezért a Monori Lokálpatiróták egylete vállalta a feladatot, hogy a Téglagyári pincéknél és a Bacchus téren megrendezi a Kavaró sütő-főző fesztivált. A fesztivál azonban idén átnyúlik a pincefalu másik részére, az Orbán-szobor környékére is, ahol a szervezés feladatait a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület vállalta magára. 
A zsűri a nap folyamán így biztosan nem fog unatkozni, hiszen mindkét helyszínen szemügyre fogja venni a készülő ételeket, hogy először 13 órakor a Téglagyári pincéknél, majd 14 órakor az Orbán-szobornál értékelhesse a finomabbnál finomabb falatokat. Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor az Orbán-szobornál.
A sütő-főző versenyre kizárólag amatőr kukták jelentkezését várják. Azt ételek bármiben készülhetnek: kemencében, bográcsban, cserépedényben, grillrácson vagy éppen tárcsán. Sütni-főzni legalább 25 főre kell, ebből 15 adagot kóstoltatásra kell felajánlani. A főzés hozzávalóiról, kellékeiről és a hozzá illő kínáló borról a jelentkezőnek kell gondoskodnia. Indulási kategóriák: leves, sült étel, szaftos étel, desszert. Elismerések: a legízletesebb leves, szaftos étel, sült étel, desszert, a legszebben tálalt étel, a legjobb főzőcsapat vándordíja.

A versennyel kapcsolatban további információ:

Balogh Péter +36309869371 ( Felelős rendező )
Ifj. Szabó Gyula +36203339418 ( Szent Orbán tér és környéke)
Méhész János +36703135800 ( Bacchus tér és környéke )

Regisztráció módja,határideje és helye: 

tel:+3630986371
fax: +3629610170
e-mail: baloghp@inext.hu ( végső határidő 2012 május 25 16 óra )

Regisztráció helyszínei:

Bacchus tér és környéke azaz a Téglagyári pincék: Lendvai pince, Kármentő sor
Szent Orbán tér és környéke, a téren felállított sátorban
Regisztrálás végső határideje a helyszínen 2012 május 26. 09 óra

Ételbírálat:

A Téglagyári pincék között főzők részére a Lendvai pince (Kármentő sor) 13 órától
Szent orbán tér környékén főzők számára a téren felállított sátorban 14 órától

1900 forintért ehetünk-ihatunk!

Az előzetes érdeklődések alapján a Kavaró sütő-főző fesztiválon a Téglagyári pincéknél és az Orbán-szobor környékén is 15-15 csapat versenyez majd, akiknek a nagy része borral is kínálja majd a vendégeket. A finom falatok megkóstolásához és egy pohár bor elfogyasztásához nem kell mást tennie a közönségnek, mint 1900 forintért vásárolnia egy kóstoló poharat. Erre mindkét helyszínen lehetőség nyílik, függetlenül attól, hogy a pohárba végül hol töltik az értékes nedűt. A programot érdemes lesz majd a Téglagyári pincéknél kezdeni, hiszen itt az ételek is előbb, körülbelül déltájban készülnek el. Az Orbán-szobor környékén kettő órától várják a vendégeket. A poharakat mindkét helyszínen az erre kijelölt pincében vagy sátorban értékesítik a szervezők.

További programok:

Az Orbán-szobornál a gazdakör szervezésében egyéb hagyományosan megrendezett programokkal is várják az érdeklődőket. A színpadon néptáncosok, a téren pedig kirakodóvásár fogadja majd a közönséget.

Kőfaragó bemutató

A Bacchus téren neves művészek közreműködésével kőfaragó kézműves foglalkozás veszi kezdetét 10 órától. Az érdeklődő gyerekek és felnőttek Simorka Sándor, Czibor Éva, szobrászművészek Kampfl János és Márk kőfaragó mesterek segítségével leshetnek bele a szakma rejtelmeibe.


Töltse Ön is a Monori Pincefaluban ezt a tartalmasnak ígérkező napot!

A rendezvények szervezői

Letölthető információk >>
« vissza