Nemzeti Bor Maraton Futás Monoron

"A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz."

 
Ahogy az előre várható volt és terveztük 2015 május 30-án reggel 6 óra után néhány perccel beérkeztek a futók Pilisről. Így nem volt akadálya, hogy a Dr. Borzsák István Városi Könyvtár előtti téren a monori csapat rajthoz álljon és útnak induljon. A József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola két 5 fős váltócsapattal indult a kijelölt útvonalon. Kiss András egyéni nevező aki a pincefalu 7 km. hosszú útvonalával megnövelt összesen 34 km-es távot egyedül futotta végig. Nem utolsó sorban a lelkes helyi futókból álló csapat is rajthoz állt, akik a könyvtár és a Volán telep közötti 7 km-es távott teljesítették nagy lelkesedéssel. A futást követően a futócsapat nagy része elfogadta a KultPince invitálását és egy közös reggelivel és frissítővel ünnepeltük a monori csapat teljesítményét, a felnőttek számára így lehetőség nyílt a bor és a futás közös élményét is megtapasztalni.

Regisztrált futócsapat tagjai Zátrok Tamás szervezésében:

Garami Gergely, Kókai Márk, Szalai Márton, Szegedi Balázs, Kurgyis Bálint, Kontár Soma, 
Bódi Barbara, Bíró Zsófia, Pénzes Barbara, Fodor Kitti

Kiss András


Helyi futócsapat tagjai:

Dr. Zsombok László, Darázsi Kálmán, Jámbor Tamás, Kécskei Csaba, Kulcsárné Turi Judit, Fekete Lotti, Oláh Szófia, Horváth Kristóf, Balatoni Bence

Felvezető kerékpáros: Grenács György

Kisérő autók: Balatoni Mátyás, Kiss Péter, Zátrok Zamás
Helyi futók visszaszállítása: Méhész Ferenc

Köszönjük a futóknak, szervezőknek és a közreműködőknek egyaránt, hogy lehetővé tették részvételünket a Nemzeti Bor Maraton programjában, így a Monor és a Monori Pincefalu újból felkerült azok a városok és falvak névsorába ahol szőlő és borkultúra lakozik!

A helyi futók útvonala 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 100 characters
 
« vissza