Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2019.09.07

Ungerbauer szőlőiskola szaporítóanyag ajánlata a 2019-2020 időszakra

Szőlő szaporítóanyag ajánlat!


Az Ungerbauer szőlőiskola szőlővesszőiregisztrált törzstelepekről származnak, és államilag ellenőrzött szőlőiskolában kerülnekgyökereztetésre, az Alföld legnagyobb és legrégebben üzemelő telepén.


Szőlő szaporítóanyag


Vásárlás esetén telepítési tanácsadással is állunk vásárlóink rendelkezésére! Előrendelés esetén bármely fajtát előállítjuk!

2019.08.24

Borrendünk tagjai is részt vettek a bölcskei Pincefalnap napja rendezvényen


Pincefalvak napja Bölcskén


A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által elindított Pincefalvak Napja rendezvényt ebben az évben Bölcske rendezte.
Monorról 60 fő vett részt a rendezvényen, a borrend tagjain kívül, monori pincetulajdonosok és a BOR-óka zenekar látogatott el Bölcskére. A BOR-óka zenekar koncertet adott a pincefalvak napja közönségének, majd ezt követően a monoriak aktív részvételével szórakoztatták a pincék közönségét.A hangulatos zene és énekszó igazi jó hangulatot teremtett.

Bölcski Pincefalu

2019.08.07

Pincefalvak napja 2019 Bölcske

 

Ismét eljött a találkozás ideje!


Örömmel tudatjuk, hogy idén a Pincefalvak napja rendezvény Bölcskén lesz, 2019. augusztus 18-án,melyre szeretettel várják a borrend tagjait családjukat vagy más, a pincefalvak iránt érdeklődőket!

A lefoglalt 53 személyes busz megtelt, az utazási költség 53 fővel kalkulálva 3800 Ft/fő. A zenekar költségeit közösen álljuk! Az étkezési jegyeket a helyszínen mindenki maga vegye meg, ár és tartalom az alábbiak szerint. SOS kérem, megadni, hogy ki melyik (A,B, C ) menüt választja!
Indulás augusztus 18-án 6.45-kor a Penny árúház parkolójából!

Bölcske, pincefalu 

Kirándulásunk a festői szépségű Bölcskei pincefaluba irányul, gyönyörű pincefalu, rálátással a Dunára, szívélyes vendéglátás és nagyszerű programok várnak ránk. Monor Bor-Óka zenekart viszi magával, akik műsort adnak az összegyűlt vendégseregnek, utána pedig a zenekar kiséretében pincéről-pincére járva kóstoljuk a helyi és a vendég pincefalvak borait.


2019.07.25

Elindult a tanösvény tábláink karbantartása


A borrendünk által 2009 tavaszán létrehozott Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvény ez év tavaszán volt 10 éves. Az eltelt több mint 10 év alatt egyszer már újra lett festve mind a 18 tanösvény tábla. Ma már az újrafestés előtt a fából készült vázszerkezeten is javításokat kellett végezni. Bokros Gábor borrendi társunk jóvoltából a javítások elkészültek, így a festések elkezdésének nincs akadálya. Még 2011-ben borrendi társaink és néhány pincetulajdonos vállalták, hogy gondozói lesznek a tanösvény tábláknak. Az eltelt évek során létrejött változások és sajnálatos haláleset miatt most egy újabb egyezség jött létre, amelyek alapján elindult a táblák újrafestése.

7. tábla

2019.07.03

Búcsúzunk borrendünk alapító és nagytanácsi tagjától


Május utolsó napjaiban kaptuk a hírt, hogy Takács Endre a Város és a borrendünk életének meghatározó egyénisége elhunyt.
TakácsEndre a 2000-ben megalakult Monor Környéki Strázsa Borrend alapító tagja és hosszú ideig a nagytanács tagjaként kincstárnoki tisztséget töltött be.
Borrendünk ezúton búcsúzik, szakértelme, segítőkészsége és nem utolsó sorban barátsága hiányozni fog.


2019.05.20

Kaszálás a Borvidékek Hétvégéje előtt


Tisztelt Borrendi Társak, Pincetulajdonosok!

Ezen a héten május 24-én pénteken 15 órától sötétedésig a Borvidékek Hétvégéje rendezvényünk területén csoportos kaszálást szervezünk. Az utak, sorok, dűlők mentén, valamint a pince bakhátakat kaszálnánk. Kérjük, hogy aki tud és szabaddá tudja tenni magát az jöjjön segíteni, hozzon fűkaszát ha van és fű gereblyét.

Tegyük rendbe a borfesztivál területét, hogy méltón fogadhassuk vendégeinket!

pincefalu takarítás

Találkozás a Szt. Orbán téren!