Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2012.09.11

Túra a Naprendszerben / terepkerékpározás

A projekt keretén belül lehetőség nyílik a Naprendszerben lévő hatalmas távolságok érzékeltetésére, valamint a túra útvonalába eső települések látványosságának megismertetése. Az útvonal a Gödöllői-dombság délnyugati részének csodálatos tájain keresztül halad, lehetőség szerint kerülve a közlekedési útvonalakat. A Naprendszer középpontjául a Sülysápon megépülő bemutató csillagvizsgáló 4 méter átmérőjű kupolája szolgál, amely a valóságban 1400000 kilométer átmérőjű Napot képviseli.



Monori Pincefalu, KultPince, Túra a Naprendszerben

2012.09.07

Egy korszak lezárult

Átalakulás - Az idei Kezes-Lábos fesztivál lesz az utolsó nagy tömegeket megmozgató etyeki rendezvény. Rókusfalvy Pál, a főszervező azonban nem megszűnésről, hanem átalakulásról beszélt lapunknak. 

2012.09.01

Koccintás 2012 szeptember 1. 16 óra

Koccint az egész ország!

 

dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter fővédnökségével Sztanev Bertalan és Dr. Prónay Bence szervezésében, a Monor Környéki Strázsa Borrend egy vidám versengésre invitálja Önöket, amelynek célja, hogy megtalálják Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit. Azt hisszük, hogy a monoriak és ezen belül a pincegazdák támogatásával, a Monori Pincefalu nagyszerű adottságait kihasználva képesek leszünk a Kunsági Borvidék ezen címének megszerzésére. 

2012.08.30

Ulti, fröccs és koccintás

A gyömrői ultisok és a monori borászok összefogásaként a 2012 szeptember 1-én a monori vigadó étteremben megrendezésre kerülő ultiverseny résztvevői részesei a Monori Koccintás 2012 versenynek, amellyel a Monori Pincefalut kívánják támogatni. Ami még különlegessé teszi versenyt, hogy a díjazást fröccsben mérik.

2012.08.29

Magyar mese pályázat

Vitéz Anna

A monori szőlőmanók

 Egyszer volt, hol nem volt, a hatalmas Kárpát medence piciny kis pontjában, Magyarországon, ott, ahol a Cserhát hegység déli vonulata a Gödöllői-dombság szelíd dombvidéke lágyan belesimul az Alföldbe, létezik egy kis város, a neve Monor.
Minden reggel, mikor a felkelő Nap sugarai aranyszínűre festik a gyönyörű monori tájat, a szőlőmanók nekiállnak a szőlőskertek művelésének. Így megy ez bizony kora tavasztól késő őszig, évtizedek óta.

2012.07.09

Borrendek Világkongresszusa Szerbiában

A 2010-es magyarországi világkongresszust követően 2012-ben Szerbia fogadta a Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) kétévente megrendezésre kerülő világkongresszusát.
2012. május 31 – június 4. között Szerbiában került megrendezésre a Borrendek Nemzetközi Szövetségének (FICB) 47. Világkongresszusa. A rendezvényen 11 országból közel húsz borlovagrend képviseltette magát. Hazánkat a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége (Tálos Tamás alelnök, Biró Mária főtitkár és Brazsil Dávid, a nemzetközi Bizottság tagja), illetve a Pannónia Női Borrend 8 fővel képviselte a kongresszuson.