Hírek

2013.06.16

Borvidékek Hétvégéje 2013, ahogy megvalósult

A rendezvény után:

Ismét népszerű volt Borvidékek Hétvégéje

Két nap alatt közel 11 ezer bortúrázó látogatott ki Monorra, a Borvidékek Hétvégéjére. A nagyszámú látogatót, azaz bortúrázót 33 pincében várták a Magyarország 22 borvidékéről érkezett pincészetek.Monor egyik nevezetessége Gödöllői-dombság utolsó nyúlványain elhelyezkedő Monori Pincefalu, amely közel 1000 présháznak és pincének ad otthont. Itt rendezték meg a Borvidékek Hétvégéjét, ahol 33 pincében kóstolhatták végig a vendégek Magyarország borvidékeinek legjobb nedűit. Mivel a pincefalu több, egymástól jól elkülöníthető dűlőt is magában foglal, amelyeken tömött sorokban állnak a présházak, ezért a rendezvény szervezői két központi részt is kialakítottak.


Monori Pincefalu, bortúra, borkóstoló

2013.05.12

Nyitott Pince Napok - Pünkösdi Bortúra Monoron

Nyitott Pince Napok 2013. Pünkösd három napja újra a borvidékek és a finom borok jegyében telik! Ismerkedjenek meg Magyarország vendégváró nyitott pincéivel! Szerezzenek bővebb ismereteket borainkról, pincészeteinkről! Használják ki, hogy most közvetlenül a gazdához fordulhatnak kérdéseikkel. Kedvezményes borkóstolók és borvásárlás, hangulatos pince és bortúrák, borkóstolók Budafoktól Villányig, Soprontól Tokajig az ország borvidékein!


2013.03.17

Szőlőmetszés és tőketerhelés

Amikor a borászatról, mint piac- és fogyasztóközpontú árutermelésről
beszélünk, fontos kérdés, hogy – a törvényi előírásokat és az élelmiszerbiztonsági követelményeket szem előtt tartva – a pohárba kerülő bor minő-
sége: színe, illata, zamata tükrözze azt a minőségi kategóriát, melyben az a
piacra került. A borkészítés során feltétlenül ismernünk kell az alapanyagul
szolgáló szőlőtermés tulajdonságait. Tisztában kell lennünk annak összetételével, fizikai és egészségi állapotával, minőségével. Ezen ismeretek birtoká-
ban mérlegelhet a szakember, hogy milyen technológia alkalmazásával
készítsen a törvényi előírásoknak és a fogyasztói elvárásoknak egyaránt
megfelelő végterméket, bort.

Monori Pincefalu, Szőlőmetszés

2013.03.06

Sintár András, Öcsi bácsi emlékére

Mindenkinek megvan a maga története, hogy hogyan is kezdődött kapcsolata a borral, a pincefaluval. Lényeg mindég ugyanaz, vágyunk a barátkozásra, a társas együttlétre, a hangulatos beszélgetésre, amelyhez jó ha egy kis étel és bor is társul.

Monori Pincefalu, Csak úgy megálltunk egy borkóstolásra.