Borrendünk és a Monori Pincefalu hírei

2017.07.19

Támad az amerikai szőlőkabóca

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlőtermesztők figyelmét, hogy most időszerű védekezniük a szőlő súlyos betegségét okozó fitoplazmát terjesztő amerikai szőlőkabóca lárvái ellen.


lepkekabóca

2017.06.24

VII. Monori Fogathajtó Verseny 2017 és egy közös évadzáró rendezvény

Jó szervezés, jó idő, nagyszerű helyszín és versenyzők!

Így minden adott volt egy hangulatos és látványos fogathajtó versenyhez. Részben a fogathajtó versenynek köszönhetően ezen a napon a Monori Pincefalu téglagyári oldala megtelt a pincéknél piknikelő emberekkel.




Többek között a Monori Hegyessy Lions Club és a Monori Lokálpatrióta Egylet közös évadzáró bulit szervezett a Kármentő soron lévő Jávorszky pincében. A piknik részvevői természetesen ellátogattak a fogathajtó versenyre is, amikor aztán megszomjazott a csapat visszafelé benéztünk Herda Tibi nemrég felújított pincéjébe egy kis hideg fröccsre, finom házi rétes kóstolásra és természetesen az ehhez járó beszélgetésre.

Fogathajtó verseny



2017.06.17

Ismét csapatépítő csámborgás a pincefaluban


Lássuk csak, hogy mire is jó egy 180 ha területű, közel 1000 pincét számláló pincefalu. Amennyiben a helyi és környékbeli lakosságot illeti, aMonori Pincefaluszámunkra a szőlővel és a borral történő foglalatosságnak, bortárolásnak, a barátkozásnak, a jó beszélgetéseknek, családi és baráti társaságok összejöveteleinek, borkóstolóknak, a boros fesztiváloknak, terep kerékpárversenynek, fogathajtó versenynek helytadó helyszíne.
 

Csapatépítő Tréning a Monori Pincefaluban

2017.05.30

Mozi a pincefaluban


FILMEK, BOROK HARAPNIVALÓK


A Monori Pincefaluban, a Borvidékek Hétvégéje 2017 programunk előestéjén

Kell egy jó közösség, aminek Te is tagja lehetsz, akikkel havonta találkozhatsz, és együtt megnézhetitek azt a filmet amelyre a legtöbb klubtag szavaz. Emellett megízlelheted a - Szurok Gábor séf által megálmodott - filmhez illő ínyenc falatkákat, és megkóstolhatod a Borháló tematikus borait is.

Mi kell még? Te és a kedvenc filmjeid!

2017.05.28

Orbán-napi főzőverseny és családi nap 2017

Képek a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület főzőversenyéről és egy évtizedes hagyománnyal bíró Orbán-napi baráti összejövetelről. Borrendünket nagytanácsunk két főzőmester tagja, Mészáros János és Sabata Tamás képviselte, alkotásukat a zsűri különdíjjal jutalmazta. De képviseltette magát a Lukácsy család is, igaz a legifjabb tagja békésen egy üveg bor mellett átaludta a munka dandárját!


Borrendi főzőcsapat